Grip teksten, Oppsummeringsspørsmål side 138 (Kim's Blogg)

Grip teksten, Oppsummeringsspørsmål side 138

Grip teksten, Norsk, Oppsummeringsspørsmål side 138

  1. Ordet lyrikk betyr «sang til lyrespill».
  2. Et dikt er ofte delt opp i strofer og verslinjer. Diktet kan også inneholde rim.
  3. I et dikt er en strofe det vi vanligvis kaller for et «vers». Mens en verslinje er antallet på hvor mange linjer en strofe består av.
  4. Tre kjennetegn ved lyriske tekster: Rytme, rim og musikalitet.
  5. En metafor og en sammenlikning er nesten det samme, bare at en metafor ikke bruker ordet «som» og motsatt. Besjeling og personifisering er nesten det samme, bare at en besjeling er når en ting får menneskelige egenskaper og personifisering er når noe abstrakt får menneskeskikkelse. Symbol er når en ting eller en handling representerer noe mer enn seg selv. Det kan være en farge, et tegn eller en gjenstand. En allegori er en tekst som i sin helhet er et bilde på noe helt annet enn det som står der.
  6. Hovedtypene innenfor sjangeren musikkvideo er:
  • Konsertvideo
  • Den fortellende musikkvideoen
  • Den beskrivende musikkvideoen

#Norsk #Gripteksten #Vg1 #Studieforberedende #Skole #Skolehjelp #Lekse #Oppgaver #VOST


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Velkommen til Kim's Blogg! Her vil det bli lagt ut oppgaver og sammendrag i fag fra Videregående Skole Studiespesialiserende! ☆Om du bruker noen av disse bøkene kan det være en fordel å følge bloggen! ;)☆---------------------------------Naturfag 5, Aschehoug-------------------------GEO, Geografi Studieforberedende------------------------------Kommer senere-------------------- Ikke glem å DEL Bloggen! ^^
hits