Grip teksten, Oppsummeringsspørsmål side 109 (Kim's Blogg)

Grip teksten, Oppsummeringsspørsmål side 109

Grip teksten, Norsk, Oppsummeringsspørsmål side 109

 1. Når man presenterer en tekst er det viktig å oppgi kilder.
 2. Dersom man låner sitater i en tekst må man oppgi kilder. Det innebærer da fullt navn på forfatteren, årstall for utgivelse, tittel på arbeidet, publiseringssted og navn på forlaget.
 3. Kildens TONE består av troverdighet, objektivitet, nøyaktighet og egnethet.
 4. Plagiat regnes som tyveri av andres produkt.
 5. Man viser til kildene i en kildeliste som kommer på slutten av teksten.
 6. En kildeliste er en liste over kildene man har brukt i teksten.
 7. Når en bok er i kildeliste skal man ha med navn på forfatter, utgivelsesår, tittel, undertittel, utgave, utgivelsessted og forlag
 8. Når en tekst fra internett er i kildeliste skal man ha med navn på forfatter, årstall, tittel, URL-adresse og lesedato.
 9. Opphavsmannen bestemmer over retten til å publisere et verk.
 10. Offentlig publisering er når du publiserer ting så andre får tilgang til det. Som for eksempel publisering til venner på Facebook. Mens privat bruk er når du ikke viser det offentlig. Som for eksempel å bruke bilder i private selskaper, i familiesammenheng og lignende.
 11. Facebook regnes som et offentlig sted, derfor er det viktig å få tillatelse av opphavsmannen hvis man skal publisere andres verk på Facebook.
 12. Personvern handler om at alle har rett til å ha privatlivet sitt i fred, det innebærer da at ande ikke kan bruke personopplysninger om deg hvis de ikke har din tillatelse til det.
 13. Dersom man skal publisere bilder av andre på nettet må man først få tillatelse av personen.

#Norsk #Gripteksten #Vg1 #Studieforberedende #Skole #Skolehjelp #Lekse #Oppgaver #VOST


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Velkommen til Kim's Blogg! Her vil det bli lagt ut oppgaver og sammendrag i fag fra Videregående Skole Studiespesialiserende! ☆Om du bruker noen av disse bøkene kan det være en fordel å følge bloggen! ;)☆---------------------------------Naturfag 5, Aschehoug-------------------------GEO, Geografi Studieforberedende------------------------------Kommer senere-------------------- Ikke glem å DEL Bloggen! ^^
hits