Geo, Test Deg Selv 23-28, Kapittel 4 (Kim's Blogg)

Geo, Test Deg Selv 23-28, Kapittel 4

Geo, Geografi, Test Deg Selv 23-28, Kapittel 4

  1. Kystklima er kjennetegnet av mindre variasjoner mellom sommer og vinter enn det kontinentale klimaet i innlandet.
  2. Menneskelig aktivitet påvirker klimaet fordi vi bruker store mengder fossilt brensel som kull, olje og gass. Og det øker tilførselen av CO2 til atmosfæren.
  3. Den globale gjennomsnittstemperaturen har steget med ca. 0,8 celsius.
  4. Havnivået kan stige ved global oppvarming. Hvis isen på Grønland smelter så kan havnivået stige med 4-5 meter og nesten 7 meter om hele breen smelter.
  5. Hvite flater som is og snø reflekterer tilbake mer av solstrålingen enn mørke flater, som for eksempel vannflater. Når isen i polhavet smelter, bil en mindre del av solstrålingen bli reflektert tilbake til verdensrommet, og en større del blir tatt opp av havvannet og brukt til oppvarming.
  6. Dersom permafrost smelter, vil det frigjøres metangass som nå ligger nedfrosset i store områder med myr i Sibir, Alaska og Canada. Metangass er en enda kraftigere drivhusgass enn CO2. Smelting av permafrost kan derfor føre til en økning i drivhuseffekten og bidra til økt global oppvarming.

#Geografi #Geo #Vg1 #Studieforberedende #Skole #Skolehjelp #Lekse #Oppgaver #VOST


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Velkommen til Kim's Blogg! Her vil det bli lagt ut oppgaver og sammendrag i fag fra Videregående Skole Studiespesialiserende! ☆Om du bruker noen av disse bøkene kan det være en fordel å følge bloggen! ;)☆---------------------------------Naturfag 5, Aschehoug-------------------------GEO, Geografi Studieforberedende------------------------------Kommer senere-------------------- Ikke glem å DEL Bloggen! ^^
hits